Selecteer een pagina

Onze doelen

Be.trim heeft heel wat doelen op lange termijn. We willen een platform bieden voor honden-, katten- en konijnentrimmers.

Een vereniging waar we als collega’s kunnen leren van en met elkaar.
We willen werken aan o.a. bewustwording, onderwijs, erkenning, …

Samen met onze leden maken we Be.trim!

We lichten graag toe waar we willen voor staan en wat we willen bereiken.

Bijscholing & Events

Hondentrimcafé, katten-en konijnendag, netwerkdag,…

De kern van deze dagen is bijscholing. Door middel van demo’s, lezingen, standhouders die hun producten voorstellen. Door van en met elkaar te leren in een aangename sfeer als collega’s onder elkaar. 

Erkenning

Één van de doelen van Be.trim is erkenning krijgen voor ons vak. Een erkend beroep om als trimmer sterker in onze schoenen te staan. 

Btw-verlaging, flexijobs,… dit willen we o.a. in de toekomst bereiken.

Gehoord worden in tijden van crisis en duidelijke communicatie naar en vanuit de overheid.
Daar willen we voor gaan!

We kunnen dit echter niet alleen en hebben daarom jou nodig als lid! 

foto Sarah
foto Sarah

Opleiding & Onderwijs

Be.trim wil het onderwijsniveau in België verhogen. Grotere keuze aan opleidingen met een goed onderbouwd aanbod aan theorie en praktijk.

Ons platform als verzamelplaats van dier- en vachtvriendelijke opleidingen.

Bewustwording

Eigenaars, dierenartsen, fokkers, scholen en kinderen. Enkele van de doelgroepen waarop Be.trim zich wil richten om bewustwording van het welzijn van dieren en de trimmer als professional te verhogen.

Als trimmer hebben we nauw contact met het dier. We zijn vaak de eerste die opmerken dat er iets niet ok is. We willen dierenartsen hier bewust van maken om ons als professional te aanzien en onze bevindingen mee te nemen in hun onderzoek. Elk dier dat grondig onderzocht wordt en de juiste behandeling krijgt is een dier zonder onnodige pijn.

Fokkers zijn heel belangrijk voor de positieve socialisatie van het dier. En onder het motto jong geleerd is oud gedaan is onderrichten van kinderen een absolute meerwaarde. 

Helen foto

Collega’s 

Collega’s onder elkaar, leren van en met elkaar, samenwerken met elkaar en samenwerken, meedenken en meegroeien met Be.trim.

Samen staan we sterk! Trimmers onder elkaar! Als collega’s naast elkaar en zonder concurrentiestrijd.

 

 

 

Luisterend oor

We willen graag weten wat leeft onder trimmers. Waar is nood aan? Waar moet er verandering in komen? Wat kan beter voor de toekomst? Wat kunnen we als vereniging bereiken voor ons vak? Welke bijscholingen wil je volgen? 

 

Wat jij als trimmer nodig hebt is belangrijk voor ons om te weten.

foto Sarah

Leden

Alleen door naar jullie verhalen en noden te luisteren weten we wat er speelt in de trimmerswereld. 

Jullie kunnen ons vertellen waar nood aan is, waar vragen rond zijn, wat interessante onderwerpen zijn qua bijscholing, enzovoort.  

En dit niet alleen voor jezelf als trimmer maar ook voor de honden, katten en konijnen. Een stem voor hun dierenwelzijn. 

 

 

Centraal opzoekpunt

Via onze vereniging kunnen we onze leden in België verzamelen.
Op deze manier kunnen we een duidelijk overzicht weergeven van welke hondentrimmers, kattentrimmers en konijnentrimmers er zijn. 

Een centraal opzoekpunt  voor eigenaars en ook voor collega’s om naar elkaar te kunnen doorverwijzen. 

 

foto Sarah

Verhogen van dierenwelzijn

Door als trimmer samen te werken met dierenartsen, collega’s, … verhogen we onrechtstreeks het welzijn van de dieren op onze trimtafel.

Door eigenaars te informeren over de basisbehoefte van een hond, kat of konijn. Door tips voor thuisonderhoud van de vacht mee te geven en door basisinformatie rond gedrag te geven krijgen veel dieren een beter leven. 

 

Professional 

Jij bent als trimmer een professional. 

Jij kent je vak en weet waar je mee bezig bent. Daartegenover staat waardering. Waardering van andere professionals maar ook in waarde van je prijzen. 

Een goede prijzenbasis is noodzakelijk. Elke professional weet wat er overblijft aan het einde van de rit na aftrek van alle kosten en belastingen. Hoogtijd om op éénzelfde lijn te zitten en te vragen wat je waard bent. 

 

foto Sarah

Lid worden van Be.trim

Sluit je aan bij onze vereniging en groei samen met ons. 

Werk mee aan onze doelen en breng erkenning en bewustwording in de trimmerswereld. 

Meegroeien, meedenken, samenwerken met Be.trim.