Netwerkdag 2023

Ons jaarlijks grootste event met lezingen, demo’s en standhouders. Voor trimmers, studenten en dierenprofessionals. Iedereen is welkom op 15 oktober 2023 !

15 oktober 2023

Op deze dag kan je deelnemen aan lezingen en hondendemo’s. Maak kennis met de producten en/of diensten van diverse standhouders. Deze dag is zowel voor de honden-, katten- als konijnentrimmers. Ben je al jaren trimmer, nieuw in het vak of nog student? Iedereen is welkom! 

Deze dag staat in het teken van contacten leggen, kennismaken met diverse diensten en producten, nieuwe technieken en visies ontdekken en leren. 
Kortom samenkomen met collega’s in een gezellig kader waar we op een ontspannen manier kunnen leren van en met elkaar. 

Ontdek hieronder ons volledige programma voor de tweede editie van onze netwerkdag voor trimmers. 

We maken graag kennis met jou op 15 oktober! Tot dan! 

 

Praktisch 

Time: 10u – 18u
Deuren open: 9u45

Locatie: PC Den Heerd
Heerdplein 1 te 2560 Bevel
Parkeren aan de zaal is mogelijk

Drinks: aankoop drank mogelijk in de zaal
Food: foodtruck aanwezig

Tickets zijn verkrijgbaar via onze shop:
Verschillende formules: 
Volledige dag: 
Ledenticket = 60 euro
Standaardticket = 90 euro

Halve dag: Keuze uit
voormiddag: 10u tot 14u 
namiddag: 14u tot 18u  
Leden halve dag = 35 euro
Standaard halve dag = 50 euro 

Inkomticket = geldig voor bezoek standhouders = 10 euro 

Ticketprijs is incl. BTW en alle lezingen en demo’s gedurende de hele dag of halve dag naar keuze. Inkomticket is enkel geldig voor bezoek van de info- en verkoopstanden. Bij aankoop van een ticket ontvang je een factuur met ticketlink. 

Maak kans op zeer leuke prijzen! Ontdek de prijzen op onze fb-pagina  https://www.facebook.com/Be.TrimBelgie 

Neem zeker ook je goodiebag en leuke samples bij verschillende standen mee naar huis! 

PROGRAMMA NETWERKDAG
15 OKTOBER 2023

Hondendemo’s – Seminaries 

logo be.trim

Bichon Frisé

Mariska de Nil van Kwaffie & Co zal voor jullie een demo geven bichon frisé in huismodel. 

Naast het uitbaten van haar hondentrimsalon en kattenhotel neemt Mariska regelmatig deel aan wedstrijden en is ze member van Groomteam Belgium. Mariska is gespecialiseerd zich in poedels en bichon frisés. Vorig jaar behaalde ze met haar bichon frisé de eerste plaats in de Great British Grooming Show.  

Poedel in jeugdmodel

De demo poedel in jeugdmodel wordt gegeven door Jaimy Fennell van Hondentrimsalon Dirty Dogs. 

Jaimy maakt deel uit het van Groomteam Belgium en behaalde op de Viking Groom in Zweden afgelopen april een mooie tweede plaats. 

Zij toont ons handige tips en beantwoord al je vragen tijdens deze demo. 

Toypoodle Advanced demo in Asian Style

Vorig jaar mochten we deze vrolijke dame al verwelkomen op onze netwerkdag en we zijn super blij dat ze er dit jaar weer bij is. 

Naomi Meijer van The Groom Salon zal ook dit jaar twee demo’s geven waaronder een Toypoodle Advanced demo in Asian Style

Asian Grooming is een specialiteit van Naomi en ze brengt jou graag alle technieken bij tijdens haar demo. 

Toypoodle Teddy  

Deze demo zal eveneens gegeven worden door Naomi Meijer

 

Try Out Demo’s 

Artero Cosmetics & Scharen 

Corinna Verschuren neemt je mee in de wereld van Artero en maakt je wegwijs in het gamma . 

Omdat een schaar in de hand houden zo belangrijk is heb je tijdens het toonmoment van Corinna ruim de tijd om de scharen uit te proberen en al je vragen te stellen. 

Ben jij benieuwd welke producten Corinna nog bij heeft of heb je vragen over Artero? Dan is dit je kans! 

Raindrop Technique – Young Living Oliën 

Vicky Verhaert leerde in 2017 Young Living kennen en kocht een starterbundel aan om uit te testen bij haarzelf en haar honden.

Algauw was ze getriggerd door het gebruik van deze producten en ging zich erin verdiepen. De enorme veelzijdigheid van de olie, maar ook de andere producten van Young Living deden haar beseffen dat dit product gedeeld moet worden. Weg met al de chemische troep. 

Tijdens haar demo verteld Vicky o.a. waarom ze zo fan is van deze producten, wat Raindrop Technique is, enz… 
Ze laat je ook kennismaken met verschillende geuren en je zal alvast heel ontspannen zijn door de geurtjes in de diffuser. 
Je kan deze Raindrop Technique toepassen bij jezelf of je dieren. 

 

Groomerplanet

“Groomerplanet is de ideale software voor jou trimsalon. Het geeft jou altijd en overal inzicht in jouw klanten, agenda en administratie. Voorkom no-shows dankzij automatische afspraakherinneringen. Bespaar zo direct op onnodige kosten en houd waardevolle tijd over.”

Kom het ontdekken en uittesten op de try-out op onze netwerkdag. 

Lezingen hond – kat – konijn

EHBO KONIJN

Konijnendeskundig dierenarts Dieter Everaert geeft een lezing over EHBO bij konijnen

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen), vogels en fretten.

Dieter bouwde de afgelopen jaren een ruime ervaring op inzake bijzondere dieren en volgde tegelijkertijd tal van bijscholingen en opleidingen in het buitenland. Hij mag zich met de hand op het hart bij de top van de Belgische bijzondere diergeneeskunde rekenen.

HUIDZIEKTEN HOND EN KAT

Wij super blij dat Johan Van Leuven een lezing komt geven op onze netwerkdag. Zijn lezing gaat over huidziekten bij honden en katten: wat kan je herkennen en waar moet je voor opletten?

Dierenarts Johan Van Leuven studeerde af als Doctor in de Diergeneeskunde aan de universiteit van Gent in 1986. In 1998 behaalde hij het certificate in de veterinaire dermatologie aan het Royal College of Veteiary Surgeons (UK). Hiermee is hij één van de 6 dierenartsen met een specialisatie huidziekten in Vlaanderen.

Hij is mede-oprichter en penningmeester van de studiegroep voor veterinaire dermatologie en lid van de European Society for Veterinary Dermatology.

LOW STRES SHANDLING HOND

Sedrick Vangronsveld heeft 12 jaar ervaring als dierenartsassistent. Hij is sinds 2011 gediplomeerd hondengedragstherapeut in zijn bedrijf Kwispeltherapie, hij is ook voorzitter van VZW Vereniging voor Diergedragsprofessionals.
Sedrick komt ons meer vertellen over Low Stress Handling bij honden.
Zijn aanpak is humaan en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Hij combineert jaren praktische ervaring met enkele van de meest gerespecteerde certificaten in het vakgebied.
Tijdens zijn bachelor studies dierenzorg, ontwikkelde hij een speciale interesse in het gedrag van dieren. Zo heeft hij onder andere in Mokopane (Zuid-Afrika) een dwergnijlpaard getraind om deel te nemen aan haar eigen verzorging. In de zoo van Pretoria (Zuid-Afrika) heeft hij verrijking ontwikkeld voor jachtluipaarden en jakhalzen. Na zijn bachelor is hij dan ook een postgraduaat gaan doen in Applied Animal Beviour (Odisee). Na de studies heeft hij zich toegelegd op de hond. Hij blijft zich voortdurend bijscholen in de wondere wereld van onze trouwe viervoeters en heeft onder andere les gevolgd bij Daniel Mills, Karen Overall, Grisha Stewart, Adam Miklosi, Ken Ramirez, Claudia Fugazza, Brian Hare en nog veel meer.

Voeding & Vacht Hond  

Holistisch dierenarts Winnie Meeremans verteld ons over de invloed van de voeding op de hondenvacht.

 Winnie is gepassioneerd door gezonde voeding en natuurlijke geneeswijzen. Zij volgde door de jaren heen tal van opleidingen in binnen- en buitenland en haar missie is heel simpel 
” je inspireren en motiveren zodat je goed geïnformeerd zal aan de slag kan” 

 Laat jij je inspireren tijdens haar lezing? 

MYTHES OVER KATTENVOER

Hanne Declerck van FeliNutri verteld ons in een interactieve lezing meer over de mythes rond kattenvoeding.

Hanne behaalde in 2022 haar certificaat voor voedingsadviseur voor honden en katten.

Door haar grote voorliefde voor katten specialiseert Hanne zich in katten en maakt ze het haar missie om met FeliNutri katten gezonder en gelukkiger te maken!

Standhouders 

GAIA – Catmobile 

Gaia komt langs met de alombekende catmobile! 

Bij hun stand kan je terecht voor informatie rond dierenwelzijn in het algemeen, het zwerfkattenbeleid en uitleg over de huidige campagnes. 

 

DermaGroom 

DermaGroom is specialist in huid- en vachtverzorging met een passie voor dieren en dermatologie. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor trimsalons. Trimmers komen dieren van alle soorten en maten tegen. Elk dier is uniek en verdient naast goede ook de juiste verzorging. Het is noodzakelijk om voor alle huidtypen, zeker de gevoelige huid, geschikte verzorgingsproducten te gebruiken en zo eventuele huidaandoeningen niet te verergeren.

DermaGroom staat voor kwaliteit, kennis van zaken en aandacht voor mens en dier.

Feliway & Adaptil 

Katten houden van rust en routine. Katten zijn zeer stressgevoelig. In gezinnen met meerdere katten kunnen er al eens spanningen zijn. Feliway heeft verschillende producten op basis van feromonen om katten te helpen. 

Adaptil stelt de hond gerust in nieuwe en stressvolle situaties. Ook Adaptil verspreidt geruststellende feromonen die helpen om honden en puppy’s een veilig en vertrouwd gevoel te geven in stressvolle situaties

Groomers Europe 

Rosita Compagner komt de stand van Groomers Europe bemannen. Het enige onafhankelijke vakblad op het gebied van trimmen en trimsalons in Nederland en België.

Koll Grooming Products

Koll Grooming Products – groothandel voor professionele trimmers, fokkers, winkeliers, studenten hondentrimmer en honden- en paardentrainers.

Sinds kort richt Koll zich ook op een katvriendelijk assortiment. 

Groomerplanet

Groomerplanet geeft jou altijd en overal inzicht in jouw klanten, agenda en administratie. Voorkom no-shows dankzij automatische afspraakherinneringen. Bespaar zo direct op onnodige kosten en houd waardevolle tijd over.

Ontdek er alles over op de infostand van Groomerplanet. 

De Katviseur

Benjamin Jacobs is kattengedragstherapeut en helpt eigenaars bij gedragsproblemen met hun kat. Ook professionals kunnen bij hem terecht voor ondersteuning en advies bij bv. de ontwikkeling van producten. Naast kattengedragstherapeut is Benjamin kattentrimmer en beheert hij zijn eigen webshop.

Ontdek zijn diensten en producten om katten nog gelukkiger te maken tijdens onze netwerkdag. 

Groomer

Peter en Els hebben naast hun trimsalon en Groomer Academie, waar je tal van opleidingen kan volgen ook een webshop.

“In hun webshop besteden ze enorm veel aandacht aan het handelen vanuit respect voor mens, dier en natuur. Je kan er uitsluitend duurzame, ecologische producten vinden, geproduceerd in sociaal geëngageerde bedrijven en – waar mogelijk – lokaal gemaakt. Elk product is origineel en vertelt een geheel eigen verhaal.”

 

Hairy Poppins

Chloé Noorbergen komt met een uitgebreid assortiment voor honden en katten haar stand bemannen op onze netwerkdag. 

Naast kattenoppas, kattengedragadvies en haar webshop organiseert Chloé ook een Cat en Dog Home Party. Tijdens deze bijeenkomst kan je kennismaken met nieuwe producten en leer je bij over het gedrag van katten. 

Silver Paws

“ Buy One – Save One “ dat is het hele motto van Silver Paws. Kaat De Ryck maakt prachtige juwelen waarvan de opbrenst naar BAWA gaat. 

Ze brengt haar collectie oorbellen, armbanden, ringen en zoveel meer mee naar onze netwerkdag. Met de aankoop van een juweel steun je de dieren in nood in Bali.

Kan je niet wachten? Neem dan alvast een kijken op de website. 

Vicky Verhaert – Young Living

Op de stand van Vicky kan je kennismaking met de oliën van Young Living.

Een brede waaier van producten die je ook kan toepassen in je trimsalon.  Je kan er alles over ontdekken op haar stand maar ook tijdens de demo die Vicky zal geven. 

Ben je alvast benieuwd naar hoe Vicky de producten inzet? Je kan haar volgen via Instagram @vicky_verhaert (zie link) of via Facebook als Vicky Verhaert. Vicky doet ook regelmatig fijne acties op haar pagina’s. 

Yatzil 

Yatzil heeft een heel uitgebreid assortiment van handgemaakte producten zowel voor baasjes als huisdieren maar ook voor trimmers en fokkers. 
Ieder product is uniek en volledig op maat gemaakt. Dit alles gemaakt van de beste materialen met hoge breekkrachten. Bij Yatzil staat de veiligheid van je huisdier voorop.

Wist je dat? 
Yatzil is maya voor “la cosa amada” wat zo veel betekent als je geliefde, hetgeen je lief hebt.”

 

FeliNutri

Hanne Declerck behaalde in 2022 haar certificaat voor voedingsadviseur voor honden en katten. 

Door haar grote voorliefde voor katten specialiseert Hanne zich in katten en maakt ze het haar missie om met FeliNutri katten gezonder en gelukkiger te maken!

Op haar stand kan je kennismaken met Hanne en haar diensten en opleidingen. Ze helpt je graag verder met je vragen rond voeding. 

KOHOKA 

Op de stand van Kohoka staat Jessica Goethals voor je klaar voor het geven van informatie en de verkoop van vachtverzorgingsmaterialen voor konijn, kat en hond. 

 

Een tasje voor een kattenwasje 

Martine Verheyen maakt en verkoopt tasjes, pennenzakken en tablethoezen.

De helft van de opbrengst van haar verkopen gaat naar dierenasiel Unco Jerry. 

Je kan haar creatie bewonderen en aankopen op haar stand tijdens onze netwerkdag. 

YDOLO

Graanvrij assortiment van holistisch en hypoallergeen voer voor honden en katten. Pure vleessnacks, 100% natuurlijke koekjes, verzorgingsproducten, supplementen, shampoos en conditioners met wilde kruiden. 

Dit alles kan je vinden op de stand van Ydolo. 

Bij Ydolo kiest men voor kwalitatieve ingrediënten en grondstoffen. 

YDOLO: Your Dog & Cat Only Live Once! De gezondheid en het welzijn van honden en katten staat centraal in hun visie en producten. 

Inaba Benelux

Ken jij de Churu al? Kom het ontdekken op de stand van Inaba Benelux! 

INABA is een premium merk van katten- en hondensnacks, graanvrij, zonder conserverings- of bewaarmiddelen.

Check zeker ook de fb-pagina voor leuke give aways https://www.facebook.com/inaba.benelux

 

Pawsitivity

Anja Van Gorp is hondentrimster en hondengedragscoach. Je kent haar misschien voor haar column in Groomers. 

Binnenkort opent Anja de deuren van haar Pawsitivity Academy. In deze Academy gaat ze vooral dieper in op het gedrag van honden op een effectieve manier te observeren en interpreteren. 

Anja heeft ook een super toffe webshop EN heeft fantastische prijzen voor jullie klaarliggen. 

Bio-Ron

PinoPets

Caspers Natuurvoeding

TopC’s Foodtruck 

Net als tijdens de vorige editie zullen deze toppers langskomen met hun foodtruck. Ben hen kan je terecht met een grote of kleine honger en genieten van heerlijke frietjes, snacks of hamburgers. Er worden eveneens Vegan alternatieven aangeboden.