Netwerkdag

Ons jaarlijks grootste event met lezingen, demo’s en standhouders.

15 oktober 2023

Op deze dag kan je deelnemen aan lezingen en hondendemo’s. Maak kennis met de producten en/of diensten van diverse standhouders. Deze dag is zowel voor de honden-, katten- als konijnentrimmers. 

Praktisch 

Time: 9u30 – 17u

Locatie: Provincie Antwerpen

Tickets zijn verkrijgbaar via onze shop:
early bird lid t.e.m. 30/06/23 = 60 euro
ledenticket = 80 euro
standaardticket = 90 euro

Sprekers lezingen hond – kat – konijn

Dieter Everaert

Konijnendeskundig dierenarts Dieter Everaert geeft een lezing over EHBO bij konijnen

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen), vogels en fretten.

Dieter bouwde de afgelopen jaren een ruime ervaring op inzake bijzondere dieren en volgde tegelijkertijd tal van bijscholingen en opleidingen in het buitenland. Hij mag zich met de hand op het hart bij de top van de Belgische bijzondere diergeneeskunde rekenen.

Jo Van Leuven

Wij super blij dat Johan Van Leuven een lezing komt geven op onze netwerkdag. Zijn lezing gaat over huidziekten bij hond en kat: wat kan je herkennen en waar moet je voor opletten?

Dierenarts Johan Van Leuven studeerde af als Doctor in de Diergeneeskunde aan de universiteit van Gent in 1986. In 1998 behaalde hij het certificate in de veterinaire dermatologie aan het Royal College of Veteiary Surgeons (UK). Hiermee is hij één van de 6 dierenartsen met een specialisatie huidziekten in Vlaanderen.

Hij is mede-oprichter en penningmeester van de studiegroep voor veterinaire dermatologie en lid van de European Society for Veterinary Dermatology.

Standhouders 

GAIA – Catmobile 

Gaia komt langs met de alombekende catmobile! 

Bij hun stand kan je terecht voor informatie rond dierenwelzijn in het algemeen, het zwerfkattenbeleid en uitleg over de huidige campagnes. 

 

DermaGroom 

DermaGroom is specialist in huid- en vachtverzorging met een passie voor dieren en dermatologie. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor trimsalons. Trimmers komen dieren van alle soorten en maten tegen. Elk dier is uniek en verdient naast goede ook de juiste verzorging. Het is noodzakelijk om voor alle huidtypen, zeker de gevoelige huid, geschikte verzorgingsproducten te gebruiken en zo eventuele huidaandoeningen niet te verergeren.

DermaGroom staat voor kwaliteit, kennis van zaken en aandacht voor mens en dier.

Feliway & Adaptil 

Katten houden van rust en routine. Katten zijn zeer stressgevoelig. In gezinnen met meerdere katten kunnen er al eens spanningen zijn. Feliway heeft verschillende producten op basis van feromonen om katten te helpen. 

Adaptil stelt de hond gerust in nieuwe en stressvolle situaties. Ook Adaptil verspreidt geruststellende feromonen die helpen om honden en puppy’s een veilig en vertrouwd gevoel te geven in stressvolle situaties

Groomers Europe 

Rosita Compagner komt de stand van Groomers Europe bemannen. Het enige onafhankelijke vakblad op het gebied van trimmen en trimsalons in Nederland en België.

Koll Grooming Products

Koll Grooming Products – groothandel voor professionele trimmers, fokkers, winkeliers, studenten hondentrimmer en honden- en paardentrainers.

Sinds kort richt Koll zich ook op een katvriendelijk assortiment. 

Groomerplanet

Groomerplanet geeft jou altijd en overal inzicht in jouw klanten, agenda en administratie. Voorkom no-shows dankzij automatische afspraakherinneringen. Bespaar zo direct op onnodige kosten en houd waardevolle tijd over.

Ontdek er alles over op de infostand van Groomerplanet. 

De Katviseur

Benjamin Jacobs is kattengedragstherapeut en helpt eigenaars bij gedragsproblemen met hun kat. Ook professionals kunnen bij hem terecht voor ondersteuning en advies bij bv. de ontwikkeling van producten. Naast kattengedragstherapeut is Benjamin kattentrimmer en beheert hij zijn eigen webshop.

Ontdek zijn diensten en producten om katten nog gelukkiger te maken tijdens onze netwerkdag. 

Groomer

Peter en Els hebben naast hun trimsalon en Groomer Academie, waar je tal van opleidingen kan volgen ook een webshop.

“In hun webshop besteden ze enorm veel aandacht aan het handelen vanuit respect voor mens, dier en natuur. Je kan er uitsluitend duurzame, ecologische producten vinden, geproduceerd in sociaal geëngageerde bedrijven en – waar mogelijk – lokaal gemaakt. Elk product is origineel en vertelt een geheel eigen verhaal.”

 

Hairy Poppins

Chloé Noorbergen komt met een uitgebreid assortiment voor honden en katten haar stand bemannen op onze netwerkdag. 

Naast kattenoppas, kattengedragadvies en haar webshop organiseert Chloé ook een Cat en Dog Home Party. Tijdens deze bijeenkomst kan je kennismaken met nieuwe producten en leer je bij over het gedrag van katten. 

Silver Paws

“ Buy One – Save One “ dat is het hele motto van Silver Paws. Kaat De Ryck maakt prachtige juwelen waarvan de opbrenst naar BAWA gaat. 

Ze brengt haar collectie oorbellen, armbanden, ringen en zoveel meer mee naar onze netwerkdag. Met de aankoop van een juweel steun je de dieren in nood in Bali.

Kan je niet wachten? Neem dan alvast een kijken op de website. 

Vicky Verhaert – Young Living

Op de stand van Vicky kan je kennismaking met de oliën van Young Living.

Een brede waaier van producten die je ook kan toepassen in je trimsalon. 

TopC’s Foodtruck 

Net als tijdens de vorige editie zullen deze toppers langskomen met hun foodtruck. Ben hen kan je terecht met een grote of kleine honger en genieten van heerlijke frietjes, snacks of hamburgers. Er worden eveneens Vegan alternatieven aangeboden.