Selecteer een pagina

Katten- & Konijnendag 2023

23 april 2023

Een hele dag in het teken van katten en konijnen.

Onze allereerste ontmoetingsdag voor katten- en konijnentrimmers gaat door op 23/04/2023.

Kom samen met collega katten- en konijnentrimmers, studenten en stagiaires. Ontdek en leer meer over deze wonderbaarlijke dieren waar wij als trimmer mogen voor zorgen.

Praktisch 

Tijdstip: 09u30 – 17u

We ontvangen je graag vanaf 9u30 met koffie en/of thee en mini croissants en/of chocoladekoeken
De lezingen starten om 10u (zie programma)
Tijdens de middagpauze kan je genieten van een broodjeslunch en een gezellige babbel met fijne collega’s. 

Je ontvangt een certificaat van deelname en goodiebag.

Adres: Nieuwstraat 52 te 3370 Boutersem

Parkeren kan in de omliggende straten en op de grote parking aan de Gemeentelijke Basisschool Boutersem.

Prijs leden: 75 euro
Prijs niet-leden: 100 euro

Koop je tickets rechtstreeks via onze shop.

Programmatie Katten- en Konijnendag

10u lezing ouderdomskwalen bij konijnen door konijnendeskundige dierenarts Dieter Everaert

11u lezing mentale gezondheid van de trimmer door kattentrimster en ACT-coach Femke Blokken van Maison du Chat

12u – 13u middag broodjeslunch

13u lezing lichaamstaal en stresssignalen bij konijnen door konijnentrimster en -herborist Evi Peeters van Flopping Lops

14u lezing kat en vacht door kattentrimster en gedragstherapeut en coach Tamara Goovaerts

15u korte pauze

15u15 voorstelling producten DermaGroom

15u30 lezing artrose bij de kat door dierenarts en cat coach Karen Verdegem. 

16u30 einde lezingen, verloting ticket netwerkdag, afsluiting met leuke babbel. 

Sprekers

Dieter Everaert

Konijnendeskundig dierenarts Dieter Everaert geeft een lezing over ouderdomskwalen bij konijnen. 

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen), vogels en fretten.

Dieter bouwde de afgelopen jaren een ruime ervaring op inzake bijzondere dieren en volgde tegelijkertijd tal van bijscholingen en opleidingen in het buitenland. Hij mag zich met de hand op het hart bij de top van de Belgische bijzondere diergeneeskunde rekenen.

Evi Peeters

Evi Peeters is de trotse eigenaar van Flopping Lops en trimt enkel en uitsluitend konijnen.

Evi wil met Flopping Lops de nadruk leggen op het verbeteren van het welzijn van konijnen en dit door (toekomstige) baasjes, vrijwilligers in de opvang, studenten dierenzorg en trimcollega’s te informeren. 

Evi zal je tijdens haar lezing alles vertellen over lichaamstaal bij konijnen. Als trimmer kan je dit meteen toepassen bij je konijnenklantjes om zo op een konijnvriendelijke manier de vachten te verzorgen.

Karen Verdegem

Karen is naast dierenarts eveneens Felinova Cat Coach, gecertificeerd Animal Behavior Technician voor katten en bezieler van Happy Healthy Felifriends. 

Naast coaching bij ongewenst gedrag en gedragsproblemen zorgt Karen ook voor een zorgeloze vakantie door haar catsitting aan huis. 

Deze veelzijdige dame geeft haar lezing over artrose bij katten. Als trimmer zien we dit heel vaak bij de katjes in onze salons. Een veelvoorkomend onderwerp dus bij de kattentrimmer. Karen zal ook haar laserapparaat MLS laser van ASA demonstreren. 

 

Tamara Goovaerts

Tamara is allround actief voor mens en dier. Naast trimster is ze coach voor o.a. rouw en verlies van je geliefde huisdier maar ook chakratherapeute, lifecoach, schoonheidsspecialiste en make-up artist. 

Tijdens de katten- en konijnendag van Be.trim verteld ze jullie meer over de vacht van de kat. Uit welke soorten haren bestaat de vacht van de kat, wat is hun functie en wat doen we nu juist wel en niet om deze lieverds te helpen op een vachtvriendelijke manier.  

 

Femke Blokken

Het mentale welzijn van de trimmer is super belangrijk. Onze dieren in het trimsalon of bij vachtverzorging aan huis voelen ons heel goed aan. Femke maakt ons wegwijs in onze mentale gezondheid als trimmer.

Femke is kattentrimster, psychiatrisch verpleegkundige en opgeleid tot ACT-coach. ACT is de afkorting van Acceptance and Commitment Therapy. Door haar opleidingen is Femke de ideale spreker om jouw mentale gezondheid naar een hoger niveau te tillen.