Katten- & Konijnendag

04 maart 2023

Een hele dag in het teken van katten en konijnen.

Onze allereerste ontmoetingsdag voor katten- en konijnentrimmers gaat door op 04/03/2023.

Kom samen met collega katten- en konijnentrimmers, studenten en stagiaires. Ontdek en leer meer over deze wonderbaarlijke dieren waar wij als trimmer mogen voor zorgen.

Praktisch 

Tijdstip: 09u30 – 16u30

Onthaal vanaf 9u30 met koffie en thee
Lezingen starten om 10u

Adres: Nieuwstraat 52 te 3370 Boutersem

Parkeren kan in de omliggende straten en op de grote parking aan de Gemeentelijke Basisschool Boutersem.

Prijs leden: 75 euro
Prijs niet-leden: 100 euro

Koop je tickets via onze shop.

Meer praktische details en programmatie volgen.

 

Sprekers

Dieter Everaert

Konijnendeskundig dierenarts Dieter Everaert geeft een lezing over ouderdomskwalen bij konijnen. 

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen), vogels en fretten.

Dieter bouwde de afgelopen jaren een ruime ervaring op inzake bijzondere dieren en volgde tegelijkertijd tal van bijscholingen en opleidingen in het buitenland. Hij mag zich met de hand op het hart bij de top van de Belgische bijzondere diergeneeskunde rekenen.

Evi Peeters

Evi Peeters is de trotse eigenaar van Flopping Lops en trimt enkel en uitsluitend konijnen.

Evi wil met Flopping Lops de nadruk leggen op het verbeteren van het welzijn van konijnen en dit door (toekomstige) baasjes, vrijwilligers in de opvang, studenten dierenzorg en trimcollega’s te informeren. 

Evi zal je tijdens haar lezing alles vertellen over lichaamstaal bij konijnen. Als trimmer kan je dit meteen toepassen bij je konijnenklantjes om zo op een konijnvriendelijke manier de vachten te verzorgen.

Karen Verdegem

Karen is naast dierenarts eveneens Felinova Cat Coach, gecertificeerd Animal Behavior Technician voor katten en bezieler van Happy Healthy Felifriends. 

Naast coaching bij ongewenst gedrag en gedragsproblemen zorgt Karen ook voor een zorgeloze vakantie door haar catsitting aan huis. 

Deze veelzijdige dame geeft haar lezing over artrose bij katten. Als trimmer zien we dit heel vaak bij de katjes in onze salons. Een veelvoorkomend onderwerp dus bij de kattentrimmer. Karen zal ook haar laserapparaat MLS laser van ASA demonstreren.