Wie is Be.trim

Maak kennis met de leden van het bestuur van Be.trim en ontdek waarom zij deel uit maken van de Belgische trimvereniging

Samen maken we Be.trim! Samen voor het welzijn van trimmer en dier. Om onze doelen te bereiken gaan we momenteel volop voor girlpower. Zes dames die verenigd zijn met allemaal hetzelfde doel voor ogen. Ieder op haar manier en met haar eigen capaciteiten. Je kan ons uiteraard live ontmoeten op één van onze events maar hier vertellen we al wat meer over ons. 

Inez De Paepe 

Mijn naam is Inez, ik heb de opleiding dierenzorg met specialisatiejaar hondentrimmen gevolgd te geel in het Sint- Jozefscollege. Daarnaast heb ik nog 2 jaar avondschool hondentrimmen gevolgd in Antwerpen bij Syntra. 

Ik heb de eerste jaren mogen genieten van een zeer deskundig trimster waarbij het plukken van terriërs geen geheimen had voor haar. Deze trimster heeft mij dan ook de voorliefde voor terriërs meegegeven. 

Na 13 jaar aan haar zijde gewerkt te hebben, ben ik na de aankoop van ons eigen huis, mijn eigen trimsalon opgestart, trimsalon Felica. Mijn eigen kerry blue terriër is de mascotte van mijn trimsalon.

In de eerste jaren van mijn carrière heb ik een aantal trimwedstrijden meegedaan, maar dit was toch niet helemaal waar ik naar zocht. Ik vond het streven naar de perfectie geweldig alleen vond ik dit niet het “echte” werk. Want wie krijgt nu een perfecte hond in zijn of haar trimsalon? 

Ook was er weinig contact met andere trimmers en dit is hetgeen dat ik mee wil bereiken in onze vereniging. Trimmers die collega’s zijn en geen concurrenten. Trimmers die bij elkaar terecht kunnen en kunnen leren van elkaar en dit in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. 

Evi Peeters 

Ik ben Evi, samen met mijn vriend Dennis en onze
2 konijnen, Theodore en Seraphine wonen wij in Balen.

Sinds 2018 ben ik gediplomeerd konijnentrimster en konijnendeskundige.

In 2019 ben ik mijn eigen bedrijf gestart, Flopping Lops, gericht op konijnen en alles wat daarmee te maken heeft.

Ondertussen heb ik een 2 jarige opleiding als herboriste achter de rug. Om zo ook op vlak van voeding konijnenverzorgers te kunnen bijstaan. Niet gefocust op 1 deel van het leven van konijnen maar een holistische kijk erop.

Daarnaast heb ik nog een halftijdse job als tandartsassistente.

Het starten van mij eigen bunnycompany is aangewakkerd door Theodore en Seraphine. De kennis van konijnen loopt enorm achter binnen gezinnen, dierenartsen, winkels,… . Daar wil ik verandering in brengen.


Mijn grote passie voor de vacht uit zich dan ook dat ik me voeg bij Be.trim om trimmers meer te leren over konijnen.

Naast dat ik professionele verzorgers en trimmers bewust wil maken ben ik ook gemotiveerd om particulieren bewust te maken en me in te zetten voor het konijnenwelzijn.

Dit door bij Jodipro vzw verantwoordelijk te zijn voor opvanggezinnen en de communicatie met externe over konijnen.

Ik ben dus op zijn zachtst gezegd gefascineerd door konijnen.

 

foto Sarah
foto Sarah
foto Sarah
foto Sarah
foto Sarah
foto Sarah

Sarah Simons 

Mijn naam is Sarah en elke dag zet ik mij met veel enthousiasme in voor het welzijn van de katjes. Ik doe dit o.a. door vachtverzorging, kattenoppas, gedragsadvies, opleidingen en dierencommunicatie. 

Mijn professionele kattenverhaal begon in 2018 met het oprichten van Katsense. Na het volgen van diverse kattentrim- en gedragsopleidingen in België en Nederland van o.a. Jet Bijen en Anneleen Bru was ik klaar om op een kat- en vachtvriendelijke manier katten te verzorgen. 

Continue bijscholingen en cursussen volgen is belangrijk om up to date te blijven over de nieuwste inzichten. Dit is o.a. één van de pijlers van Be.trim. Toegankelijke info delen van en met elkaar. Met als grootste einddoel het welzijn van zowel de trimmers als de dieren te verhogen. 

Via Be.trim wil ik het informeren over en bewustmaken van het belang van een goede verzorging, zowel fysiek als mentaal, stimuleren. Bij kattentrimmen draait het niet enkel rond de vachtverzorging maar is het katvriendelijk en stressless werken zeker zo belangrijk. Als trimmer ben je vaak de eerste om aan de alarmbel te trekken wanneer je iets opmerkt aan gedrag en/of gezondheid. Alles wat we doen is in het belang van het dier zelf.  

Met Be.trim gaan we dan ook voluit voor de slogan “samen sterk voor het welzijn van de kat”! 

Helen Souveryns 

Ik ben Helen, getrouwd met Mario en trotse mama van Maarten en Merel. Mijn job als kinesitherapeute op een afdeling voor mensen met dementie doe ik met hart en ziel.
Al van kinds af aan was ik gefascineerd door dieren maar vooral door katten. Katten vormen op een of andere manier steeds een rode draad in mijn leven en die passie heeft zich, naast opvanggezin voor het asiel, vertaald in katvriendelijke vachtverzorging.
Sinds kort mag ik mij de trotse eigenaar van mijn eigen trimsalon “Catfurriends” noemen.
Ik zie mezelf niet als baasje, maar eerder als guardian van mijn 5 oogappels : Shadow, Snow, Lily, Leonie en Ginger.
Elk met hun eigen bagage, elk met hun verhaal. Luisteren naar katten, kijken naar hun lichaamstaal, genieten van hun eigenheid … mijn passie gaat verder dan alleen een kam en borstel in mijn hand nemen.
Ik heb ervoor gekozen om mij in te zetten voor Be.Trim omdat ik geloof in een nieuwe wind in groomersland.
Trimmers kiezen steeds meer voor diervriendelijk en om dat naar de buitenwereld te vertalen, is het belangrijk om ideeën te bundelen, om elkaar te steunen, elkaar als collega’s en niet als concurrenten te zien. 
Naar de toekomst toe wil ik mij specialiseren naar asielen toe omdat dit als opvangmama mij nauw aan het hart ligt.
Mijn motto : “Elke kat Verdient het om te stralen in haar vacht.

 

Helen foto
Helen foto
Helen foto

Tamara Goovaerts

Ik ben Tamara en ben de trotse honden mama van Luna en Zano en het kattenpersoneel van Noxy, Fenna, Shyra, Nala & Qweeny. 

Naast het trimmen op kat en hondvriendelijke manier ben ik ook schoonheidsspecialiste en coach ik mensen in het verlies van mensen en dieren. 

Van kleins af was ik al zot van katten en ik had nooit durven denken dat ik iets met dieren zou gaan doen. 

In 2014 kwam Bie op mijn pad. Een katje dat zoveel haar had en enorm veel haar verloor. Zij was mijn inspiratie om zelf kattentrimmer te worden en dit op een kat- en vachtvriendelijke manier. 

Ik heb ook de kans gekregen om verschillende studenten onder mijn hoede te hebben en het katvriendelijke trimmen aan te leren. 

In de loop der jaren heb ik ook honden leren trimmen met gedragsproblemen en ja hoor stap voor stap worden deze dieren ook geholpen om getrimd te worden. 

Ik vind het heel belangrijk om bijscholingen te doen en ben terug begonnen met opleiding hondentrimmen om verdere technieken uit te breiden. 

Graag wil ik me bij BE-Trim inzetten om iedereen bewust te maken van hoe belangrijk de vacht van onze dieren is en dat we met iedereen samen meer gaan kunnen betekenen in de trimwereld en dat we ook een stem krijgen.

 

Kimmy De Vis

Hallo, graag stel ik mij voor.

Ik ben Kimmy en samen met mijn vriend Koen, onze hond Yaro en 2 katten Garfie & Dokus wonen wij in Affligem.

Als van jongs af heb ik een grote voorliefde voor dieren, alle diertjes bereikten mijn hart en dat doen ze nog steeds.

Na de adoptie van mijn 1e kat Garfie was ik nog meer gefascineerd door katten, dankzij haar heb ik mijn nog meer in de wonderlijke en fascinerende kattenwereld verdiept.

Sinds 2022 ben ik naast mijn hoofdberoep eigenaar van mijn eigen kattentrimsalon Catfie.

Op een katvriendelijke manier helpen naar een knoop- en klitvrije vacht is mijn missie.

Binnen Be.Trim wil ik mij graag inzetten om het diervriendelijk meer naar buiten te brengen.

Elk dier heeft een hartje en verdient de beste behandeling 🙂

Als trimmers zijn we niet elkaars concurrenten maar trimcollega’s, we kunnen zoveel van elkaar leren dat ze het handig is om een platform te creëren waar we allerlei info kunnen delen.

Samen staan we sterk voor het welzijn van de dieren.

.

foto Sarah
foto Sarah
foto Sarah

Femke Blokken 

Ik ben Femke, catmom van onze vier monstertjes Kamiel, Marjet, Jason en Ethan en eigenaar van kattentrimsalon Maison du Chat.

Katten hebben altijd een centrale rol in mijn leven gespeeld en achteraf gezien is wel duidelijk waarom: ik herken mij zelf in hen. Katten zijn voor mij plantrekkers, die goed weten wat ze willen en duidelijk hun grenzen aangeven.
Ze zijn graag op hun gemak en houden over het algemeen niet van plotse veranderingen. Soms nemen ze rust, andere keren trekken ze er op uit maar wat ze ook doen, ze zijn en blijven altijd zichzelf.

Just be you!

Be.trim motiveert mij om samen met andere professionals ervoor te zorgen dat mensen katten beter gaan begrijpen.

Daarnaast wil ik de focus leggen op onze mentale gezondheid want als je met dieren werkt, is de grens trekken nog moeilijker. Met mijn job als psychiatrisch verpleegkundige en mijn opleiding als ACT-trainer sta ik klaar om mijn collega’s te begeleiden in de trimwereld.

 

Alle leden en collega’s

 

Jullie zijn ontzettend belangrijk om Be.trim te kunnen laten doen waar we voor staan en te laten groeien. Voor jullie en samen met jullie! 

 

Jullie zijn onze bron van inspiratie! 

Laat ons allemaal als collega’s samen streven naar en werken aan een betere leefwereld voor ons als trimmers. Of het nu om honden, katten of konijnen gaat. Dierenwelzijn en de verzorging ervan staat centraal bij elk van ons. 

Heb je vragen rond een bepaald thema? Loop je ergens tegenaan? Wil je collega’s stimuleren? Wil je samen streven naar betere werkomstandigheden? Wil je lid worden? Ondersteuner of vrijwilliger? 

Neem contact met ons op ! 

foto Sarah
foto Sarah